header banner
Default

Zwitserse stad neemt cryptocurrency aan: ze kunnen belasting betalen met Bitcoin - BLOX | Nieuws


rich woman kaviaar zwitserland

Het Zwitserse Lugano accepteert vanaf nu Bitcoin en Tether (USDT) als betaalmiddel voor belastingen en andere aan de lokale overheid verbonden kosten. Deze stap van Lugano is onderdeel van hun zogenoemde “Plan B” waarmee ze in samenwerking met Tether proberen om Bitcoin te implementeren in het financiële systeem van de stad.

Dit soort ontwikkelingen zijn fantastisch voor de adoptie van Bitcoin en zeker nu de koersstijgingen weer positieve aandacht op de digitale munt vestigen kan dit bijzondere dingen opleveren.

The Swiss city of Lugano starts to accept cryptocurrencies for paying taxes, fines and all other invoices from the municipality https://t.co/PzmRFI7vpB

— Bloomberg Crypto (@crypto) December 6, 2023

Bitcoin en Tether als betaalmiddel voor belastingen

Inwoners van Lugano kunnen vanaf heden hun belastingplicht afdoen met Bitcoin, simpelweg door het scannen van een geleverde QR-code.

Hiermee kunnen Zwitsers in de stad transacties doen met een mobiele wallet naar hun voorkeur.

Armin Schmid, de Chief Product Officer van Bitcoin Suisse, is blij met de ontwikkeling. “Het is fantastisch om te zien dat meer en meer lokale Zwitserse overheden het mogelijk maken om te betalen met Bitcoin en andere crypto voor zowel inwoners als bedrijven”, aldus Schmid.

Overigens is blockchain-technologie geen vreemde voor Lugano. Eerder integreerde het al oplossingen met de Polygon blockchain in de MyLugano app en heeft het ook met andere projecten samengewerkt.

Zwitserland is een Europese leider op het gebied van crypto

Het is overigens geen verrassing dat we dit soort ontwikkelingen als eerste in Zwitserland zien plaatsvinden. Gezien de onderstaande ranglijst is Zwitserland een grote speler op het gebied van crypto in Europa.

Nummer twee op de lijst is ons eigen Nederland, gevolgd door Noorwegen, België en Ierland.

Het is mooi om te zien dat naast de koersstijgingen van Bitcoin, er ook echt serieuze partijen zijn die het digitale geld omarmen als betaalmiddel. Daar moet Bitcoin het uiteindelijk van hebben om echt door te breken op het financiële wereldtoneel.

Denk jij dat 2024 weleens het jaar van Bitcoin kan worden?

Sources


Article information

Author: James Robbins

Last Updated: 1703105041

Views: 555

Rating: 4.5 / 5 (59 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: James Robbins

Birthday: 1916-10-24

Address: 26941 Kevin Stream Suite 517, Danaside, OH 30942

Phone: +3815479348940114

Job: Surveyor

Hobby: Animation, Wine Tasting, Sculpting, Skateboarding, Bird Watching, Yoga, Crochet

Introduction: My name is James Robbins, I am a rare, brilliant, venturesome, dear, intrepid, fearless, steadfast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.